Hastane randevu bilgileri
Merkezi Hastane Randevu Sistemi (=MHRS) vatandaşların TC. Sağlık Bakanlığına bağlı devlet hastaneleri, ağız ve diş sağlığı merkezleri ve aile hekimliği birimlerine Alo 182 numaralı telefonu arayarak canlı operatörlerden, internet sitesi üzerinden veya MHRS mobil uygulaması ile kendilerine istedikleri hastane ve doktordan randevu alabilecekleri bir sistemdir.
Sistemin amacı gerek hastaların ve gerekse doktorların zamanlarını planlamak ve verimliliktir. Böylelikle kendi randevusunu alan hasta zamanını planlayabilir, aşırı bekleme ve kuyrukta bekleme süresi minimuma iner ve hekim de zamanını doğru bir şekilde planlayabilir.
Nasıl Randevu Alınır?
MHRS Randevu alma seçenekleri:
- ALO 182 çağrı merkezi, (MHRS üzerinden randevu alabilmek için ALO 182 hattımızı arayarak operatörlerimizden destek alabilirsiniz.
- MHRS web sitesi (https://www.hastanerandevu.gov.tr / https://www.mhrs.gov.tr), Web’den randevu almak için; Daha önceden üyelik kaydınız yok ise “Randevu Al” butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan “Üye Ol” seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer üyeliğiniz mevcut ise kimlik numaranız ve şifrenizle istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevunuzu oluşturabilirsiniz.
- MHRS mobil uygulaması (MHRS mobilde randevu almak için ise akıllı cihazınızın uygulama marketinden MHRS uygulamasını indirerek üyelik kaydınız yoksa oluşturabilir, var ise kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak randevunuzu alabilirsiniz. “MHRS Mobil” uygulaması, Android, IOS ve Windows işletim sistemlerine sahip akıllı cihazlarda (telefon, tablet) kullanılmaktadır. “MHRS Mobil”i cihazınızın kullandığı uygulama marketinden (App Store, Play Store vs.) ücretsiz olarak indirebilirsiniz.)
Merkezi hastane randevu sistemi ücretli midir?
ALO 182 hattı dışında ücretsizdir. Bu nedenle telefon ile değil, web sayfası veya mobil uygulama tercih edilmelidir.
- ALO 182 Randevu Hattı acil arama sayılmadığından ücretlidir. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ücretlendirmede ana kuralları ve üst sınırı belirlemektedir. Hem sabit hatlardan hem de cep telefonlarından ALO 182’yi aramak sabit bir telefon hattını aramakla eşdeğerdir. Sağlık Bakanlığı’nın bu hat üzerinden gelir elde etmesi veya vatandaşların telefon hattına ek bir ücretin faturalandırılması söz konusu değildir.
- İnternet sitesi ve mobil uygulamalar (cep telefonu, tablet vs.) üzerinden alınan randevular ise ücretsizdir.
Randevu Sistemime Yeni Üye Kaydı Nasıl Yapılır?
https://www.hastanerandevu.gov.tr ya da https://www.mhrs.gov.tr internet sayfalarında randevu al bölümüne girdiğinizde, “Yeni Üye” bölümünden sizin belirleyeceğiniz bir şifre ile üyelik oluşturarak sisteme giriş yapabilirsiniz.
Akıllı cihazınıza MHRS Mobil uygulamasını indirerek “Yeni Üye” bölümüne giriş yaptıktan sonra bilgilerinizi girerek Üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
Girmiş olduğunuz bilgilerin Nüfus Müdürlüğü’nde bulunan bilgileriniz ile eşleşmesi gerekmektedir. Aksi durumda üyelik işleminizi gerçekleştiremezsiniz.
Randevu sistemi şifresini unuttum. Nasıl Öğrenebilirim?
https://www.hastanerandevu.gov.tr ya da https://www.mhrs.gov.tr adresinden randevu al bölümüne girdiğinizde, daha önceden üyelik kaydı oluşturdu iseniz parolamı “Hatırlamıyorum” bölümüne geliniz.
Burada iki yol ile parolanızı yenileyebilir ya da geçici bir parola oluşturabilirsiniz;
A- Parola yenileme :
- E-posta bölümünde T.C. kimlik numaranızı ve sistemde kayıtlı e-postanızı yazınız; mail adresinize gelen parola yenileme linkini kullanarak yeni parolanızı belirleyebilirsiniz.
- SMS bölümünde sisteme kayıtlı cep telefonu numaranızı yazınız ve telefonunuza gelen onay kodunu ekrandaki alana giriş yaparak yeni parolanızı belirleyebilirsiniz.
B- Geçici Parola oluşturma :
Geçici Parola bölümünden yararlanabilirsiniz. “Geçici Parola” uygulamasını kullanmak isterseniz daha önceden e-Devlet ile giriş yaparak “İleri Seviye Güvenlik” alanından bir PIN oluşturmuş ve SMS ile “Geçici Parola” gönderim özelliğini kullanabilmek için onay vermiş olmanız gerekmektedir.
Eğer ilk 2 yoldan herhangi biriyle parola yenilemeyi deneyip uyumsuzluk uyarısı alırsanız, sistem size kimlik bilgileriniz ile parola yenileyebilmeniz için yeni bir alternatif sunabilir. Ancak bu alternatif yöntemden faydalanabilmek için daha önceden hesabınızdan gizli soru – cevap ve resminizi seçmiş olmanız gerekmektedir. Gelen ekrandan “Kimlik bilgileriniz ile parolanızı yenileyiniz” butonuna tıklayıp doğru bilgileri girdikten sonra parola yenileme ekranına ulaşabileceksiniz. Eğer bu seçenek ile karşılaşmıyorsanız kendinize daha önce gizli soru cevap ve resim seçmediğiniz anlamına gelmektedir.
C- E-devlet şifresi ile de girilebilir :
Eğer bu yöntem ile de parolanızı yenileyemiyorsanız “e-Devlet şifreniz ile sisteme giriş yapın” butonunu kullanarak randevu sistemine erişebilir, hesap bilgileri kısmından iletişim bilgileriniz, parolanız ve gizli soru-cevap ve resminizi güncelleyebilirsiniz.
Alınan Randevuları Nasıl Görüntüleyebilirim?
Randevu bilgilerinize erişebilmek için aşağıdaki seçenekleri kullanabilirsiniz.
https://www.hastanerandevu.gov.tr ya da https://www.mhrs.gov.tr adresinden randevu al bölümüne girdiğinizde kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra “Randevu Geçmişi” kısmından randevularınızı görebilirsiniz.
Akıllı cihazınızdan MHRS Mobile giriş yaptıktan sonra açılan ekranda randevu geçmişini seçerek aldığınız randevuları görebilirsiniz.
ALO 182 çağrı merkezimizi arayarak da bilgi güvenliği kapsamında sorulan sorulara doğru cevap vermeniz halinde ileriye dönük randevularınız hakkında bilgi alabilirsiniz.
Randevu Nasıl İptal Edilir?
Randevuyu iptal edebilmek için aşağıdaki seçenekleri kullanabilirsiniz.
https://www.hastanerandevu.gov.tr ya da https://www.mhrs.gov.tr adresinden randevu al bölümüne girdiğinizde, kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan ekranın üst bölümünde yer alan “Randevu Geçmişi” kısmından randevularınızı görebilir, iptal etmek istediğiniz randevunun sağ tarafındaki “İptal Et” butonuna basarak randevunuzu iptal edebilirsiniz.
Akıllı cihazınızdan MHRS Mobile giriş yaptıktan sonra açılan ekranda “Randevu Geçmişi” kısmından randevularınızı görebilir, iptal etmek istediğiniz randevunun alt kısmındaki “İptal Et” butonuna basarak randevunuzu iptal edebilirsiniz.
ALO 182 çağrı merkezimizi arayarak da bilgi güvenliği kapsamında sorulan sorulara doğru cevap vermeniz halinde randevu iptal işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
Başkası veya Diğer Aile bireyleri İçin Randevu Alınabilir mi?
İşlemler T.C. Kimlik numarası üzerinden yapıldığından bütün aile fertleriniz için ayrı ayrı kendi Kimlik numaraları ve kimlik bilgileri ile hesap oluşturmanız gerekmektedir. İsterseniz aile fertleri için üye kaydı oluştururken hepsinde aynı mail adresi ve telefon numarasını kullanabilirsiniz.
Üyelik kaydı oluşturduğunuz aile fertlerinizin kimlik numarası ve parolası ile https://www.hastanerandevu.gov.tr , https://www.mhrs.gov.tr veya MHRS Mobil uygulamasından giriş yaparak aile fertleriniz için randevu alabilirsiniz. Bunun yanı sıra Alo182 çağrı merkezimizi arayarak da aile fertleriniz için randevu alabilirisiniz.
Hesap Bilgileri Nasıl Değiştirilir?
https://www.hastanerandevu.gov.tr ya da https://www.mhrs.gov.tr adresinden randevu al bölümüne girdiğinizde, kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra ekranın üst kısmında yer alan “Hesap Bilgilerim” kısmından ilgili değişikliği yapabilirsiniz.
MHRS Mobil uygulamasından da kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yaparak “Hesap Bilgileri” bölümünden istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz.
En Erken Ne Zamana Randevu Alabilirim?
Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ve ağız ve diş sağlığı merkezlerine sabah saat 07:00’ye kadar aynı gün içerisine, 07:00’den sonra ise en erken 1, en geç 15 gün sonrasına randevu oluşturabilirsiniz.
Aile hekimlerinden de aynı güne (en erken yarım saat sonrasına) , en geç 15 gün sonrasına randevu alınabilmektedir.
Aynı Güne En Fazla Kaç Randevu Alabilirim?
Saat ve poliklinikler farklı olmak şartıyla aynı güne kurum başına en fazla iki randevu alınabilmektedir.
Randevu Süresinde Kısıtlama Var mı?
Randevu süresi her poliklinik ve hekime bağlı olarak, en az 10 dk, en fazla 60 dakikaya kadar farklılık gösterebilmektedir. Tedavi süresinin planlanması hastane yönetimindedir.
Randevu Saatinden Ne kadar Önce Hastanede Bulunmak Gerekir?
Hastane kayıt işlemlerinizin yapılabilmesi için randevunuzdan en az 15 dakika önce hasta kayıt birimine başvurmanız gerekmektedir.
Randevuya gitmesem ne olur?
Herhangi bir nedenle almış olduğunuz randevunuza gidemezseniz muayene katkı payı ödemezsiniz. Başka vatandaşlarımızın muayene haklarına engel olmamak adına lütfen gidemeyeceğiniz randevularınızı iptal ediniz. Randevu iptal işlemi randevudan 60 dakika öncesine kadar yapılabilmektedir.
Kimler öncelikli?
65 yaş üstü kişiler, riskli gebe ve engelli vatandaşlarımız için MHRS’de randevu önceliği uygulaması vardır.